Que la crisi la paguin els rics!

Comunica de Junts per Vallirana

Si res no canvia, la crisi socioeconòmica que ve arrossegarà a l’atur i a la precarietat a milions de persones. Les classes treballadores seguim pagant la crisi financera de 2008 i ara hem d’exigir que la crisi la paguin els rics. L’IBEX-35 dorm tranquil amb el govern de PSOE i Unidas Podemos. Cap mesura que ha pres el govern ha trastocat la son de les classes dominants, quan el cost de la crisi molt segurament l’acabarem pagant els de sempre amb retallades a mig termini.

Des de Junts per Vallirana donem suport a la campanya “Pla de Xoc” que centenars de moviments i organitzacions han impulsat i que respon a les insuficients mesures pal·liatives del govern espanyol. Des de Junts defensem: la devolució dels 60 mil milions de la banca, l’expropiació de la sanitat privada, la suspensió del pagament d’hipoteques i subministraments bàsics, la paralització dels desnonaments i la prohibició dels acomiadaments, entre d’altres.

A Vallirana caldrà modificar novament els pressupostos si s’escau i orientar-los per lluitar contra la crisi sanitària, econòmica i social. Cal evitar despeses no imprescindibles davant la incertesa de la profunditat de la crisi i les polítiques que aniran prenent els governs, i augmentar les inversions en polítiques socials com: assistència a gent gran, beques menjador, ajudes al petit comerç, ocupació, etc. Novament, seran els municipis els que encaixin més el cop de l’emergència social.

Les pandèmies són cada cop més freqüents per culpa de la destrucció dels ecosistemes i la producció de carn. Segons els últims informes científics, el 2030 és la data límit tant pel col·lapse dels ecosistemes com del clima, que escaparà a la nostra voluntat per reconduir-lo i entrarà en una fase de retroalimentació. És urgent construir una alternativa al capitalisme, més democràtica, ecologista i feminista. Que el 2020 sigui també un punt d’inflexió en la lluita per canviar el món.

A %d bloguers els agrada això: