Omar Rodríguez, cap de llista per Junts per Vallirana

Omar Rodríguez és llicenciat en periodisme i l’actual regidor de Junts.

Junts és una  organització municipal d’activistes. No tenim vincle orgànic amb cap partit i el nostre principal objectiu es diu Vallirana. D’aquesta manera a Junts hi participen gent procedents de diversos espais: activistes per les pensions, activistes feministes i en defensa del medi ambient, activistes per una sanitat i educació pública, entre d’altres. Tots els participants de Junts defensen el dret a l’autodeterminació. I a més, som l’únic grup que fa públics els seus comptes.

Apostem per un canvi de model de poble. Per fer-ho possible, la nostra estratègia passa pel municipalisme, el feminisme i l’ecologisme. Sense sobirania municipal, democràcia directa i serveis públics, així com treball i lluita per la igualtat de totes les persones, i un pla ambiciós i realista ambiental, no podrem caminar mai cap a un futur socialment just i ambientalment més sostenible.

S’ha demostrat en aquests últims 8 anys que podem canviar les coses i que les victòries són possibles. A Vallirana, i des del carrer, s’ha lluitat contra les retallades, el deute, els desnonaments o contra les ampliacions de les pedreres (aquesta última amb una clara victòria). Des de Junts hem lluitat contra la pobresa energètica; per una educació pública i unes pensions dignes; hem constituït la taula del clima; o hem aconseguit retirar l’últim símbol de la dictadura; Malauradament, moltes altres de les nostres iniciatives no han estat aprovades a l’Ajuntament. Però continuem treballant i insistint.


Ara volem anar més enllà. Fidels als nostres principis, volem Guanyar. El 26 de Maig és la gran oportunitat.”

A %d bloguers els agrada això: