PERQUÈ CADA DIA ÉS 8 DE MARÇ! NI UN PAS ENRERE! HO VOLEM TOT!

Avui es convoca vaga feminista a Catalunya, lligada a l’Aturada Internacional de Dones iniciada a l’Argentina el 2017 i secundada per països arreu del món els darrers anys. Una vaga construïda des del moviment feminista i que crida a les dones a aturar a totes les esferes de la vida en les quals s’aprofiten del nostre treball i el nostre esforç: una vaga de cures, de consum, estudiantil i laboral, que va posar de manifest que si la dones ens aturem, el món s’atura.

La vaga d’aquest any ha arribat en un moment en què les necessitats, drets i llibertats estan sent amenaçades de nou per les forces reaccionàries a tot el món, també a l’estat espanyol. Entre els cants de sirena d’un neoliberalisme i els atacs d’una ultra-dreta reaccionària, nosaltres apostem per un feminisme antiracista i anticapitalista. Un feminisme ecosocialista i internacionalista. Un feminisme que, lluny de fer passes enrere, aixequi una alternativa al carreró sense sortida a on ens dirigeixen i que permeti un gir complet a les polítiques d’austeritat i als atacs contra els nostres drets i llibertats.

Ho volem tot!

Ho volem tot, començant per la derogació de la reforma laboral que ens imposa un mercat salvatge i incompatible amb la sostenibilitat de la vida.

Ho volem tot, perquè “posar la vida al centre” no serà possible mentre els recursos necessaris per a la vida se segueixin regint per la lògica del benefici privat. Exigim una regulació del preu de l’habitatge i garantia d’accés, la nacionalització sota control social dels sectors energètics (llum, aigua i gas) i que es reverteixin les retallades en educació, sanitat i dependència constituint una xarxa exclusivament pública.

Ho volem tot, seguint amb la derogació de la llei d’Estrangeria, que condemna a milions de persones a vides precàries, incertes i constantement exposades a la violència, on les dones sempre s’enduen la pitjor part.

Ho volem tot, perquè som consicents que els drets conquerits fins ara són fonamentals però insuficients i precaris, també en el plànol sexual i reproductiu. Volem poder exercir autonomia sobre les notres vides i cossos sense que se’ns infantilitzi ni tuteli, i per a això necessitem una llei de l’abortament que no qüestioni ni juidicialitzi les nostres decisions

Ho volem tot, i això inclou també una necessària depuració de l’aparell judicial que acabi amb la impunitat contra el masclisme, el classisme i el racisme que patim les dones en els processos judicials per violències masclistes.

Un programa d’aquest tipus, que posi la vida al centre i defensi les necessitats, llibertats i drets de totes les dones, seria impossible sense el procés d’autoorganització del moviment feminista en curs. I ens correspon donar-hi la batalla perquè només a través de l’articulació d’aquestes mesures estarem en condicions d’encarar amb èxit l’actual cicle social, econòmic i polític. No ens valen gestos ni jocs de poder polític: només un moviment feminista autònom, massiu i plural, les prioritats del qual siguin col·lectives i democràticament decidides i que no tingui por d’ocupar els carrers i d’usar tots els mitjans al seu abast, pot ser capaç d’empènyer en aquest sentit.

Avui, com ahir, hi ha una bretxa salarial insostenible. Avui, com ahir, veiem un poder judicial polític i econòmic que discrimina, a vegades de forma sangnant, per raó de sexe. Avui, com ahir, la reacció patriarcal es converteix en violència cada cop més visceral!

El grau d’alliberament de la humanitat té una única mesura: el grau d’alliberament de la dona!

Perquè cada día és 8 de març! Ni un pas enrere! Ho volem tot!

ENS VOLEM LLIURES, ENS VOLEM VIVES, FEMINISTES, COMBATIVES I REBELS!!!

A %d bloguers els agrada això: