Perquè cada dia és 8 de març. Lluitem juntes!

Per Irene Abad

El passat 8 de març ens paràvem a la feina, a les llars, a les aules. Front el masclisme i el patriarcat, que ens condemnen a una vida d’opressió i precarietat, el passat 8 de març ens organitzàvem arreu del món aixecant una vaga feminista internacional per desafiar el sistema patriarcal i les violències masclistes.

Però no ho hem d’oblidar pas: cada dia és 8 de març. Si bé cal fer ús del Dia Internacional de la Dona com a altaveu per visualitzar la lluita contra la desigualtat vers les dones, cal combatre diàriament l’ordre social que ens reprimeix dia a dia des de tots els àmbits de la nostra vida quotidiana. Des de la llar, des de la feina, des de tots els nostres espais d’interacció social, cal que colpegem i lluitem juntes.

És per això que des de tots els col·lectius feministes, i també des de Junts per Vallirana, lluitem cada dia denunciant i combatent aquest ordre social -el patriarcat- que ens converteix, des del naixement, en propietat privada, en força de treball explotada dins i fora del mercat laboral, amb menys valor social i posició desigual. De fet, la divisió sexual del treball, la crisi de les cures, la feminització de la pobresa, la falta de poder per decidir sobre el nostre propi cos, l’acceptació d’una cultura masclista hegemònica, la bretxa salarial i la precarietat de les condicions laborals són només alguns dels trets opressius més distintius del sistema patriarcal.

La diversitat de feminismes que combaten aquesta forma d’organització social repressiva és un indicador de força i moviment viu que ens ha de servir per lluitar juntes, en la nostra riquesa plural, per començar a caminar i concebre una societat sense opressió, explotació i coerció. Una obertura de mirada i acció conjunta que ha de servir també per combatre l’etnocentrisme que ens debilita i fragmenta constantment. Seguim lluitant perquè som una mateixa. Al cap i a la fi, sense feminisme no hi ha transformació social possible.

A %d bloguers els agrada això: