Sobre les fases d’adjudicació del nou pavelló

L’associació Arquitectes per l’Arquitectura informa al CoAC i a l’Ajuntament de Vallirana sobre una sèrie d’anomalies a les fases d’adjudicació del nou pavelló

Per Omar Rodríguez

Al ple municipal de Març, l’equip de govern va traslladar una informació que afectarà a la construcció del nou pavelló: l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) no dóna el vistiplau a l’inici de les obres del poliesportiu perquè la canalització de la riera no compleix la normativa vigent. Aquesta deficiència, no detectada durant les fases d’adjudicació del projecte, provocarà un sobrecost encara desconegut de la milionària i ja adjudicada obra.

Pocs dies després d’obtenir aquesta informació, Junts per Vallirana va accedir a dues cartes que l’associació Arquitectes per l’Arquitectura (AxA) va enviar al Col·legi d’Arquitectes de Catalunya (CoAC). Després d’analitzar les cartes i contactar amb AxA, l’associació ens comunica que, d’una banda, no només contacta amb el CoAC, sinó que envia una carta a l’Ajuntament de Vallirana (AxA no rep cap resposta per part del consistori) assenyalant les diferents anomalies en els concursos del projecte; i, de l’altra, ens informa dels principals motius d’alerta: el jurat del concurs d’idees no és l’adequat per valorar una idea arquitectònica; l’adjudicació de la redacció del projecte bàsic per menys de 18.000 euros no absorbeix els costos reals de la redacció del mateix; la petició de documentació és excessiva si la relacionem amb els honoraris, els quals s’han adjudicat a la baixa.

Davant d’aquest escenari, preguntem a l’equip de govern: per què no es va detectar que la canalització de la riera és deficient abans de l’adjudicació del projecte de construcció? Quin sobrecost tindrà la canalització de la riera? Com s’han confeccionat les bases dels concursos? Per què una associació d’arquitectes posa en entredit les fases d’adjudicació del nou pavelló?

NOTA: Aquest article és l’esborrador final i corregit que havia de publicar la revista municipal Viure Vallirana, que en comptes d’aquest però, va publicar un altre esborrador degut a un error en l’enviament de Junts per Vallirana.

A %d bloguers els agrada això: