“Cal impulsar un espai feminista a Vallirana”

20170304_123305

Irene Abad (25 anys) llicenciada en Traducció, participa a la Xarxa Solidària i va ser número tres a la llista de Junts per Vallirana a les passades eleccions municipals. Avui impulsa un espai feminista a Vallirana.


Feminisme avui i ara. Què entén molta gent per Feminisme?

El feminisme no és creure que els homes són inferiors a les dones; això seria parlar d’hembrisme. Malauradament, quan es parla de feminisme, sobretot entre la gent jove, o algú diu que és feminista, de seguida surt el terme “femi-nazi”… Vivim en una societat patriarcal, ens agradi o no, i això es reflecteix en les desigualtats, en el comportament masclista interioritzat, la violència, etc.

Aleshores, què és el Feminisme?

Per mi el feminisme és la lluita per la igualtat de gènere. No hem de posar la figura de l’home com l’enemic, sinó que hem de denunciar la societat actual i qualsevol acte/comportament masclista i d’agressió que es presenti. És cert, però, que per estadístiques hi ha un gran nombre de casos on les dones estan sotmeses violentament a les seves parelles (casos de violència masclista, per exemple). Això és només la punta de l’iceberg del problema.

Què creus que s’hauria de fer per canviar aquest problema?

A banda de lluitar per transformar la societat actual, hem de deixar d’educar amb els rols de sempre, és a dir, ni hi
ha un color determinat per cada sexe, ni les nenes són donzelles en problemes, ni els nens han d’anar a rescatar-les… El que trobo més important és que s’eduqui amb valors (a casa, a les escoles, etc.). Prou d’ensenyar rols masclistes, com que les dones són les que han de netejar a casa i que els homes són qui porten diners a casa…

Creus què és important un moviment feminista a Vallirana? Per què?

Sí, crec que a tot arreu s’hauria de fer moviments d’aquesta mena, en tots els municipis, perquè així és com es crea consciència d’aquesta problemàtica i no només parlant d’això el dia 8 de Març. O és que aquest problema social no està vigent cada dia?

On creus que hauria de començar aquest projecte?

Crec que s’ha de començar en les escoles i instituts, organitzar jornades per tal que les i els joves de Vallirana puguin fer les seves preguntes, denuncies i sobretot que aprenguin a detectar les actituds masclistes. A més a més, aquest projecte ha de cristal·litzar en un “espai feminista”, en el qual poguessin venir tothom que ho necessites per parlar dels seus dubtes, problemes i inquietuds.

A %d bloguers els agrada això: