Sobre el pressupost municipal del 2017

Per Omar Rodríguez

El pressupost municipal del 2017 va ser aprovat al passat ple de novembre. No obstant això, des de Junts per Vallirana no vam recolzar aquests comptes per diversos motius. Detallem a continuació algunes de les principales característiques -i macances- del pressupost que han propiciat el nostre vot en contra.

En primer lloc, cal destacar que el pressupost del 2017 preveu un volum més elevat d’inversions respecte els comptes del 2016. De fet, la inversió més gran serà l’inici de les obres del nou pavelló triple cobert (iniciar-les tindrà un cost de 1.674.374 €). Al nostrer parer, i com ja hem argumentat en altres ocasions, la inversió de milions d’euros en un pavelló nou hauria d’haver estat sotmesa a consulta popular abans -i no a posteriori- de ser incorporada al pressupost municipal. A més, creiem que existeixen alternatives a curt termini -el tancament i remodelació de l’actual poliesportiu, per exemple- que possibilitaria avançar en altres infraestructures més urgents, com ara la nova biblioteca municipal. En qualsevol cas, però, són els veïns i veïnes les que han de dicidir quines són prioritàries via consulta popular.

En segon lloc, la partida destinada a benestar social disminueix -quan podria augmentar- 6 décimes en correlació al pressupost de l’any anterior. A més, creiem i defensem que hauria d’existir una partida per lluitar contra les violències masclistes. En tercer lloc, percebem que la promoció de les cooperatives ha passat a un nivell secundari; i que determinades inversions, com per exemple la biomassa o el corró compactador, les assumeix la corporació local, quan molts d’aquests serveis están directament gestionats per empreses privades.

Per últim, des de Junts per Vallirana defensem la remunicipalització dels serveis municipals. Per tant, creiem que cal dotar els propers pressupostos de recursos per recuperar la gestió dels serveis públics del poble que han passat a mans privades.

A %d bloguers els agrada això: