Guanya la ciutadania, perd el PSC

Quant a el projecte d’ampliació de la pedrera d’El Telègraf

L’Ajuntament de Cervelló podia haver dit NO d’entrada al projecte. En comptes d’això (i davant la pressió ciutadana organitzant-se al carrer) va proposar organitzar una consulta i va dir que només adoptaria la posició del vot majoritari si la participació superava el 15%. Ara bé, Cervelló sense Pedreres va denunciar abans de la campanya que no els van permetre instal·lar una taula informativa al carrer i els van denegar una sala de reunions. Més endavant, la mateixa plataforma va denunciar públicament que una urna era insuficient per a què el 15% del cens votés, motiu pel qual ERC va pressionar a les instàncies corresponents per tal que posessin les necessàries. A més, el butlletí de l’Ajuntament, a més d’informar sobre la consulta, també ho va fer sobre l’ampliació, però sense entrar en detall sobre els seus impactes, i va negar el deute de les pedreres (sense cap prova) denunciat per l’anterior equip de govern. Arribats aquí, la pregunta és clara. Volia o no volia el PSC tirar endavant l’ampliació? I, si és així, per quina raó?

L’Ajuntament de Vallirana, per una altra banda, va aprovar organitzar una consulta a El lledoner el proper mes de… Juliol! Atès que l’ampliació de la pedrera afecta molt més a Vallirana que a Cervelló, Junts per Vallirana va votar a favor, però argumentant que aquesta havia de ser a tot el poble. Això obligaria a informar a tota la ciutadania i generaria un debat imprescindible sobre quin model de municipi volem. I la resposta del PSC va ser que no hi ha recursos per fer la consulta a tot el poble! Curiosament, sí es modifiquen pressupostos (més de 20.000 €) per matar els senglars que baixen al nucli urbà, per posar només un exemple. I, arribats aquí, la pregunta és clara. Podia o no podia el PSC oposar-se més fermament contra l’ampliació? I, si és així, per què no ho va fer?

Junts per Vallirana

Editorial Fem Poble

A %d bloguers els agrada això: