No em diguis feliç dia: aixeca’t i mobilitza’t! Per un 8 de març combatiu

Declaració Junts per Vallirana

Aixeca’t. Lluita. Mobilitza’t. Però no em diguis feliç dia perquè, un any més, cal un 8 de març combatiu. I un any més, cal fer ús del Dia Internacional com a altaveu per visualitzar la lluita contra la desigualtat vers les dones.

Des de Junts per Vallirana, i des de tots els col·lectius feministes, continuem denunciant i combatent el sistema patriarcal i capitalista que oprimeix a les dones; una organització social amb base invisible que ens converteix, des del naixement, en propietat privada, en força de treball explotada dins i fora del mercat laboral amb menys valor social i posició desigual de poder dins de l’ordre social que ens reprimeix dia a dia.

En aquest sentit, la divisió sexual del treball, la crisi de cures, la feminització de la pobresa, la falta de poder per decidir sobre el nostre propi cos, l’acceptació d’una cultura masclista hegemònica, la violència, la bretxa salarial i la precarització de les condicions laborals, entre d’altres, són només alguns dels trets opressius del sistema patriarcal i capitalista.

La diversitat de feminismes que combaten aquesta forma d’organització social repressiva és un indicador de força i de moviment viu que ens ha de servir a totes per lluitar juntes, en la nostra riquesa plural, per començar a caminar i concebre una nova societat sense opressió, explotació i coerció. Una obertura de mirada i d’acció conjunta que ha de servir també per combatre cert etnocentrisme que ens debilita i fragmenta constantment.

Continuem, en aquest sentit, reivindicant el 8 de març. Seguim lluitant perquè som una mateixa. I, sens dubte, continuem afirmant que per lluitar contra aquesta forma d’organització social, cada dia ha de ser 8 de març. Per tot això, cal una consciència col·lectiva llibertadora entre les dones que desenvolupi una conscienciació feminista; cal que les propostes polítiques transformadores feministes tinguin prioritat; i cal que els homes es transformin en autèntics companys de lluita renunciant als seus privilegis de masculinitat hegemònica.

Perquè sense feminisme no hi ha transformació social possible!
Colpegem juntes! Perquè juntes podem!

8 de març de 2016.
Junts per Vallirana

A %d bloguers els agrada això: