Informe: Comissió d’ajuda a les persones refugiades a Vallirana

Els passats dimarts 8 de setembre i dimecres 16 de setembre va tenir lloc a l’Ajuntament les primers dues reunions de la recent constituïda comissió d’ajuda a les persones refugiades. Junts per Vallirana hi va ser present i va presentar diverses propostes a treballar en el següents mesos.

La comissió és presidida per l’alcaldessa i hi poden assistir representants dels partits polítics, tinguin o no representació al Consistori i les entitats socials que ho demanin. Entre les iniciatives que ja es troben en marxa es troben:

  • La creació d’un correu electrònic per fer un registre de les persones interessades en col·laborar, així com per recollir propostes (similar a Barcelona). Més endavant es realitzaria un acte públic informatiu.
  • La creació d’un compte corrent des de l’Ajuntament on poder fer aportacions econòmiques (també es destinarà una partida econòmica del pressupost municipal).
  • Elaborar un Pla d’Acollida Municipal.

De moment però, i davant la incompetència de la Unió Europea i l’Estat Espanyol d’abordar el tema amb responsabilitat i rapidesa, les iniciatives que es poden desenvolupar a nivell municipal són limitades.

A la reunió de l’Assemblea Permanent de Junts per Vallirana dijous 24 de setembre es presentaran tots els detalls de les dues reunions.

La pròxima reunió de la comissió serà dimecres 30 de setembre.

A %d bloguers els agrada això: