Informe: Talls en el subministrament de l’aigua a Vallirana

Informe elaborat a partir de la informació proporcionada per l’equip de govern a tots els regidors a la reunió convocada d’urgència dimecres 1 a les 13h.
1) Cronologia del problema
 
a) Divendres 26 de juny: la mateixa tarda del divendres es detecten una serie de deficiències al pou nou. Segons informa la companyia, el pou no tenia el cabal suficient: es trobava al 60%.
A les 22.30h del mateix dia, falla el pou de Can Cases: no té cabal d’aigua.
b) Dissabte 27 de juny: el mateix dissabte s’engega un protocol per  començar reparar la falla del pou de Can Cases a partir del dilluns (el pou nou, tot i no tenir cabal suficient, continua funcionant i abastint aigua suficient).
No obstant això, el pou deixa de funcionar la matinada del dissabte al diumenge: bona part de les parets del pou nou es desprenen, afectant a bona part de la bomba del pou (aquesta bomba fa dos mesos que fou canviada). A hores d’ara, encara no se sap el perquè d’aquest despreniment. L’empresa encara ha d’emetre informe oficial pertinent.
La mateixa nit del dissabte/ matinada diumenge s’activa protocol per reparar pou nou.
c) Diumenge 28 de juny: quan es comença a reparar pou nou, no és possible: no es pot aixecar el pou a causa del despreniment de bona part de les seves parets.
La matinada del mateix diumenge Aqualia activa protocol d’emergència i, el mateix diumenge, s’inicien les reparacions del pou de Can Cases prevista pel dilluns.
El diumenge tarda comencen els primers talls de subministrament. Zones crítiques: Vallirana Park, Selva Negra i una part de Can Batlle.
El poc cabal dels pous durant el divendres i el dissabte, així com la subsegüent avaria dels dos, afecta el subministrament: els pous restants no són suficients per abastir Vallirana i d’aquí venen els talls d’aigua. A partir d’aquí s’amplia el número d’urbanitzacions afectades.
d) Dilluns 29 de juny: durant el dia es fan les reparacions i algunes zones queden normalitzades cap a les 21h. La reparació no acaba del tot.
A la nit, es normalitza la situació al Mirador i Can Rovira.
Pel que fa Aqualia, durant el dilluns habilita paral·lelament el Pou Serra. El dimarts ja va començar a sumministrar aigua.
e) Dimarts 30 de junts:  a les 6.15h del matí les reparacions del Pou de Can Cases es veuen afectades per les baixades i pujades de tensió de la llum del dimarts (bona part de Vallirana es queda sense llum durant unes hores).
Durant el dia del dimarts, es normalitza la llum i es repara el Pou de Can Cases.
A hores d’ara, el Pou de Can Cases ja està funcionant amb normalitat, juntament amb els altres Pous + el Pou de Can Serra habilitat. El Pou nou no funciona encara i s’haurà de reparar (caldrà estudiar si pot reparar-se o és necessari fer un pou nou).
Ara mateix, cal recuperar els caudals habituals per omplir els dipòsits de totes les cases. L’equip de govern calcula que la situació estarà normalitzada el divendres.
2) Actuacions equip de govern
 
a) Reparació Pou Nou: l’ajuntament ja ha iniciat els contactes pertinents amb Aqualia per tal de fer informe de l’estat del pou, determinar les conseqüències del despreniment de les partes i estudiar si és possible fer reparació o no.
b) Solucions afectats.
– Utilització del complex esportiu: els casos més crítics poden derivar-se al complex esportiu.
– 3 camions cisternes: un fix a plaça París; un altre fix al Pont de la Selva Negra; i tercer camió cisterna mòbil per omplir els dipòsits dels casos més crítics/extrems (PER EXEMPLE: Residència Barcina, a la qual li han enviat el camió cisterna mòbil),
– Aquesta mateixa tarda, faran ‘bustiada’ per restringir ús de l’aigua fins a la normalització del servei (document que us envio en adjunt). S’han fet informacions a la web i pel facebook municipal.
– Demanaran responsabilitats a Aqualia i a Endesa.
– A hores d’ara, l’equip de govern canalitza les queixes dels usuaris que arriben a l’ajuntament.
– Actuacions a mig termini: recuperar els pous de mas de les fonts i de la pedrera de dalt per evitar possibles situacions en un futur. Treballa, a més, per interconnectar tota la xarxa per evitar possibles situacions similars en el futur.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: