Comunicat: Talls en el subministrament de l’aigua a Vallirana

Comunicat de Junts per Vallirana

Des del passat diumenge 28 de juny, Vallirana -en especial, Vallirana Park, Selva Negra, El Mirador, Can Batlle- pateix talls al subministrament de l’aigua. Si bé les primeres avaries ja vam començar, d’una banda, el divendres a la tarda i, de l’altra, la matinada del dissabte al diumenge, els usuaris/es no van començar a patir les conseqüències fins a la tarda d’aquest últim. Segons l’equip de govern, a hores d’ara la situació sembla controlada i preveu que el divendres es normalitzaran els serveis de subministrament.

Des de Junts per Vallirana volem exposar un breu anàlisis sobre l’actuació i la gestió de l’equip de govern actual, així com formular crítiques constructives per evitar, en un futur, possibles situacions similars. Val a dir, però, que agraïm l’esforç del govern de torn per convocar-nos ahir a les 13h a una reunió d’urgència per informar-nos de tots els fets esdevinguts des del passat divendres a la tarda:

   1. Des de Junts per Vallirana creiem que cal elaborar i establir un protocol d’emergència per actuar amb diligència en casos similiar i gestionar la situació de manera contundent i ràpida;

   1. Considerem que l’actuació i les gestions pertinents de l’equip de govern s’han iniciat amb certa demora, malgrat que els primers indicis de les avaries no suscitaven una gravetat de la situació tan contundent;

   1. Entenem que amb una xarxa interconnectada del subministrament de l’aigua, les conseqüències de les avaries haurien disminuït considerablement. En aquest sentit, creiem que no només cal treballar en aquesta direcció, sinó que s’ha d’exigir a l’empresa gestora (Junts per Vallirana defensa un servei públic de l’aigua) que actuï per tal d’interconnectar tota la xarxa;

   1. Estimem oportú l’elaboració d’un pla de comunicació adequat per casos d’urgència similars. Si bé l’equip de govern ha informat a les xarxes socials de l’Ajuntament i a la web municipal, bona part dels valliranencs i valliranenques no han rebut o no s’han pogut informar de manera pertinent. En aquest sentit, cal agilitzar altres vies de comunicació per garantir un mitjà ràpid d’informació en casos d’emergència com l’actual;

   1. Per últim, si bé l’equip de govern ha manifestat que exigirà responsabilitats a l’empresa gestora, des de Junts per Vallirana demanem i exigim l’elaboració, publicació i difusió d’un informe a tots els valliranencs i valliranenques de les responsabilitats assumides per l’empresa: no oblidem que una empresa privada cerca optimitzar i augmentar els seus beneficis; reduint, si és necessari, els recursos destinats al manteniment de les instal·lacions.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: